bet365 е в процедура за получаване на български лиценз

След близо двегодишно очакване най-популярният световен букмейкър изглежда на път да получи лиценз от Комисията по хазарта и да предлага свободно услугите си на родния пазар. Както е известно, британската компания заяви своя интерес още през лятото на 2014г. През декември bet365 преустанови регистрацията на нови клиенти от България, а от няколко дни самият букмейкър блокира трафика до основния си домейн bet365.com от български IP адреси (независимо от интернет провайдърите) със следното съобщение:

В момента е в ход процедура за издаване на лицензи от Държавната комисия по хазарт, за да се предлагат продукти и услуги посредством www.bet365.com за играчи от територията на България.

Полагат се максимални усилия и ще се предприемат всякакви възможни технически мерки, за да се блокира достъпа до този домейн за играчи от територията на България до получаването на тези лицензи.

Продукти и услуги ще бъдат достъпни на www.bet365.com за играчи от територията на България, когато бъдат издадени съответните удостоверения за лиценз.
Извиняваме се за причиненото неудобство!“