bet365 внесе яснота за политиката си в България

Материал на Sportal.bg!

bet365 е ангажиран в процеса на лицензиране в България през последните 18 месеца. Преди година и половина компанията е подала документите си в Държавната комисия по хазарт към Министерство на финансите и е заплатила съответните такси за издаване на три различни вида лицензи. Позитивни решения, свързани с този процес, бяха взети през август миналата година, но някои административни препятствия, сред които и технически въпроси, са причините bet365 да не е завършил лицензирането си и да не е достъпен официално сайта в България. bet365 изразява увереност, че всички препятствия вече са преодолени и се надява процесът да бъде завършен скоро.

Докато bet365 не е доволен от забавянето, компанията продължава да работи в сътрудничество с Държавната комисия по хазарта по време на лицензионния процес.

„Опитваме се да пуснем лицензирани продукти в България от известно време. Оптимисти сме, че последните административни и технически препятствия са преодолени и сме уверени, че вече покриваме изискванията за лиценз, сред които са заплащането на всички такси за регистрация и отговорно залагане, които са на стойност над 500 000 лева. Накратко, надяваме се скоро да имаме възможност да предлагаме голямо разнообразие от нашите продукти на българския пазар“, заяви говорител на компанията.

„Вярваме, че националното лицензиране на световна марка като bet365 ще отправи важно послание към другите международни букмейкъри, към Европа и към по-широката международна бизнес общност, че България е място, където може да се прави бизнес в условия на коректна конкуренция и съществуващи правила от най-високи международни стандарти. Това може да е само положително за България и клиентите в страната. Влизането на bet365 и на други международни букмейкъри не само създава здравословен, конкурентен и отворен пазар за българските клиенти, но освен това повишава приходите в българската хазна чрез различните такси и задължения“.

В хода на процеса за лицензиране bet365 взе мерки централната платформа bet365.com да не бъде достъпна за българските клиенти.

Говорителят на компанията изяснява, че „политиката на bet365 е да взима лицензи и да плаща задълженията си, съобразявайки се с европейската юрисдикция и съответните национални правила. В резултат на това групата е една от компаниите с най-много лицензи и една от най-регулираните групи за залагания в света, като притежава многобройни лицензи за страни като Великобритания, Дания, Испания, Ирландия, Гибралтар и Австралия. bet365 очаква с нетърпение възможността да предлага услугите си на българските клиенти, след като лицензионният процес към Държавната комисия по хазарта е приключен“.

bet365 e една от най-големите компании за спортни залози в света. Основана е през 2000 година във Великобритания и впоследствие се е развила до степен такава, че има 2900 работници и над 22 милиона потребители в цял свят. Разполага с офиси във Великобритания, Гибралтар, Австралия и Малта и приходите й в глобален мащаб са минали 2 млрд. евро за последната финансова година.