ZALAGANIA.COM


Архивно съдържание! Някои от връзките и информацията на тази страница може да са неактуални

Към началото на сайта
Нови тото скандали тресат футбола

Само за няколко дни поредица от скандали с корупция във футбола превзеха световните медии.

В понеделник италианският ежедневник "Гадзета дело спорт" гръмна с новината, че мачът Бохум - Енерги Котбус игран през февруари 2009г. е бил манипулиран. Тогава домакините стигнаха до победата с изключително спорна дузпа в края на срещата. Докато разследвали със СРС случаи на корупция в Италия, органите на "Ботуша" в Италия записали разговор на неназован бивш футболист на един от двата отбора, който се похвалил, че знаел резултата от срещата предварително.

Ден по-късно Асоциацията на британските букмейкъри алармира за съмнителни залози за изгонен играч в срещата между Мъдъруел и Хартс от шотландската Висша лига, играна този вторник. Полузащитникът на домакините Стив Дженингс си изкара глупав червен картон седем минути преди края за обида на рефера. Справка между букмейкърите разкрила множество залози на стойност между 200 и 500 паунда за червен картон на играч от Мъдъруел и червен картон въобще в мача, които били направени от новорегистрирани сметки в района на Ливърпул. По "случайност" Дженингс е именно от Ливърпул и доскоро защитаваше цветовете на местния Транмиър.

Африка не остана назад, след като играчи от националния отбор на Зимбабве признаха, че са получили пари от азиатски групировки да загубят с разлика двете срещи от своето азиатско турне преди година. Тогава "воините" бяха разгромени от Сирия с 0:6 и от Тайланд с 0:3.
Коментари: 0
Публикувано на 16.12.2010

Име:
E-mail: (по избор)
Напиши zalagania: (антиспам защита)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying