Славия и Ботев (Враца) се изгавриха с българския футбол

Славия и Ботев (Враца) направиха България за смях и срам с днешната среща помежду си на „Овча купел“, „спечелена“ от гостите с 2:1. Часове преди мача (който се превърна в централно събитие за залагащите в цял свят) вече бе ясно, че трите точки ще отпътуват към Враца, в комплект с отбелязани три или повече гола. Доколкото съмнения за уговорки съпътстват доста от двубоите в родното първенство, Славия за пореден път се доказа като „лидер“ с участието си в най-грозните и очевадни манипулации в „А“ група.

Пазарът за онлайн залагания днес буквално полудя, след като букмейкърите отчетоха нереално масови и високи залози за „двойка“ (с първоначален коефициент 5.50) и над 2.5 гола (2.00) и в крайна сметка почти всички се принудиха да извадят срещата от програмите си, с изключение на борсата Betfair и няколко азиатски букмейкъра като 188bet и SBOBET. До началото на мача в 18:00 часа коефициентите за победа на Ботев паднаха до 1.20, а залози за три или повече гола се приемаха при 1.35. Пазарите „на живо“ продължиха да отчитат колосален паричен поток за врачани, като дори в 70-ата минута при резултат 1:1 коефициентът за „двойка“ бе … 1.18.

Може само да се гадае каква е общата печалба на заложилите, но със сигурност сумата възлиза на милиони. Само в Betfair (имайки предвид, че борсата дори не работи с български клиенти от няколко месеца) оборотът от реализирани залози доближи един милион евро.