Ще блокира ли Комисията по хазарта и Facebook?

Усърдието, с което в последния месец Комисията по хазарта блокира всевъзможни сайтове за залагания в Интернет (включително и такива, които въобще не са предназначени за българи), породи иронични въпроси дали в крайна сметка няма да бъде филтриран дори Facebook – след като съвсем скоро в социалната мрежа ще се предлагат залагания с реални пари.

Преди няколко дни говорител на Facebook обяви, че предстои старт на първата апликация, която ще предлага залози на спортни срещи с реални пари – разработена съвместно с най-големия ирландски букмейкър Paddy Power. В момента „бета“ версията се тества от потребители във Великобритания.

Питър О’Донован, управляващ онлайн операциите на Paddy Power заяви: „Стартът на първия продукт за залози на спортни събития с реални пари във Facebook е признание за нашите бизнес и технологични възможности. Щастливи сме да сме партньори с Facebook в това новаторско начинание“.

Уил Колинс от страна на социалната мрежа също обяви задоволството си от работата с Paddy Power. „Партньорите на Facebook в областта на залаганията са внимателно подбрани и стриктно спазват регулаторните рамки, за да сме сигурни, че тези продукти и услуги ще се използват безопасно и отговорно единствено от възрастни. Продуктите във Facebook ще бъдат недостъпни за лица под 18 години.“