Филтрирането в България е във фокуса на световния хазартен бизнес

Докато Комисията по хазарта продължава да опъва нервите на родните играчи с филтриране на нови и нови букмейкърски адреси (на което любителите на залаганията дават достоен отпор, неслучайно един популярен лозунг от миналото гласеше, че българската нация е „нация техническа“), светът откровено се забавлява с неадекватните действия на нашата държава. Почти не минава ден без нови статии и коментари в специализираните в бранша медии, посветени на безумията на родния регулатор. Поредният материал бе публикуван днес от Питър Амсел в авторитетния сайт CalvinAyre.com (зад който стои американският гигант Bodog / Bovada). Статията е озаглавена „Податливата на пороци България продължава да добавя нови имена в „черния“ хазартен списък“. Авторът прави паралел с проучване на Bloomberg, според което България е на водещо място в света по разходи за алкохол и цигари спрямо доходите на населението, но по незнайни за него причини именно онлайн хазартът е намерен за най-големия проблем в държавата. Предлагаме ви част от статията:

„Българският хазартен регулатор нагледно показва, че макар хазартът да не е задължително пристрастяващ, добавянето на имена в „черен списък“ на онлайн оператори може да бъде наистина пристрастяващо нещо. Комисията по хазарта в България започна демонизирането на сайтове за залагания през миналия месец с 20 домейна, скоро след това добавяйки още 30, следвани от нови 26, като в момента списъкът възлиза на впечатляващите 76 имена. Би било добре ако България всъщност пригоди своя закон за хазарта, за да позволи на някои от тези оператори да кандидатстват за български лиценз, но хайде сега, никога не трябва да се прекъсва играч (или пък хазартен регулатор), който е в силна серия.

Както и с някои предишни включвания, очевидно е, че доста от новите попълнения в „черния списък“ въобще не са предназначени за българи, например местните сайтове на bet365 за Испания и Дания, или сайтовете на Unibet за Австралия, Франция, Италия или Белгия. Те имат три дни да прекратят обслужването на българи, или всъщност да започнат да обслужват българи, така че да могат наистина да изпълнят указанията и да спрат да вършат нещо, което досега не са вършили.“