Вероятни изненади в Лигата на нациите, 15-20 ноември

През следващите 5 дни ще се проведат заключителните срещи в Лигата на нациите. Форматът е програмиран и носи доста любопитни като зрелище двубои, в случая Хърватска – Испания, Холандия – Франция, Италия – Португалия. Нашият интерес обаче е към най-изгодните като възможност за залози мачове, а такива откриваме в най-слабата Лига D.

Армения гостува на Гибралтар, след като на практика загуби шансовете си именно с домакинска загуба от същия съперник преди месец в Ереван. Предвид класата на отборите в групата, едва ли Македония ще изпусне първото място. За Армения остава да играе за честта си, или пък за …. нов висок коефициент, макар този път ставката да е едва … 17.00 за нова победа за домакините от Скалата. Случайно или не, Гибралтар затвърди успеха си срещу Армения и с победа над Лихтенщайн. Все пак не сме максималисти и ще заложим на вариант 1X.

В Група 1 Грузия вече си осигури първото място с четири победи от четири мача. Гостуването на Андора е без значение и коефициентът за успех на Грузия (1.25) си е чист грабеж от страна на букмейкърите. От друга страна Андора измъкна равенства при гостуването на Латвия (0:0) и при единственото си домакинство дотук на Казахстан (1:1) и като цяло се представя прилично за стандарта си през 2018, нов частичен успех няма да е никаква изненада.

Логично интересът ни е насочен и към мачовете на България. Според букмейкърите „лъвовете“ са лек фаворит в гостуването на Кипър, намирайки логика в резултатите до момента и борбата с Норвегия за първото място в групата. В действителност България извади огромен късмет дотук и не показа особени футболни достойнства, а и героят от мачовете със Словения и Норвегия (в София) Пламен Илиев отпадна от групата. Кипър не е съвсем без мотивация, две загуби на финала на кампанията означават изпадане в най-слабата Лига D. Затова ще оставим патриотизма за площадите, тук ще изберем прогноза 1Х.

Накрая, един залог за висока резултатност в най-високото ниво, Лига А. Исландия е неузнаваемо слаба в Лигата на нациите, с три загуби от три мача и катастрофална загуба с 0:6 в единственото си гостуване дотук на Швейцария. Белгия е абсолютен фаворит за първото място в групата и спечели първия двубой в Рейкявик с 3:0. Три гола са най-малкото, което можем да очакваме в съвкупност от атомната атака на „червените дяволи“ и освободените от всякакво напрежение островитяни.

Прогнози:

Гибралтар – Армения, Гибралтар +0.5 (3.45)
Андора – Грузия, Андора +0.5 (4.25)
Кипър – България, Кипър +0.5 (1.57)
Белгия – Исландия, над 2.5 гола (1.53)

* Коефициенти на bet365

* Коефициентите са актуални към момента на публикуване и подлежащи на промяна