Саудитски принц НЕ е загубил пет от съпругите си на покер

Саудитският принц Маджид бин Абдула бин Абдулазиз Ал Сауд е загубил 359 милиона долара за шест часа, както и пет от деветте си съпруги, докато играел покер в казино. Тази „новина“ съобщи днес напълно сериозно един от най-четените сайтове в България Blitz.bg. Коментарите под статията също не подлагат на съмнение достоверността на публикуваното.

Справка в Гугъл обаче доказва, че става въпрос за напълно измислена история, пусната първоначално в оборот още през пролетта на 2017г. от worldnewsdailyreport.com. Сайтът е известен с безвкусните си „новини“, които според бележка под линия би трябвало да имат „сатиричен и въображаем характер“. След другите заглавия на сайта са „Саудитец оцеля 13 дни пустинята, изяждайки две от четирите си жени“, „Мъж с трансплантиран мозък от жена катастрофира пет пъти за две седмици“ и „Ловец твърди, че е бил изнасилен от снежен човек“.

Остава открит въпросът за качеството на българските медии и начинът, по който дори абсурдни новини като тази се приемат съвсем безкритично от публиката…