Арсенал е способен да изненада колебливия Сити

Неделното дерби в Премиършип противопоставя Манчестър Сити на Арсенал, като двубоят на „Емирейтс Стейдиъм“ обещава доста емоции за зрителите. Машината на Пеп Гуардиола често показва дефекти напоследък, „гражданите“ записаха цели четири загуби от декември насам срещу Нюкясъл, Лестър, Кристъл Палас и Челси, в резултат на което изоставането от лидера Ливърпул е вече пет точки. Припомняме, че за целия минал сезон Сити допусна едва две поражения. От своя страна пък Арсенал се доближи до заветното четвърто място, след победи над Челси и Кардиф. Кадровите проблеми за „топчиите“ в защита вече не са нищо ново, Белерин, Папастатопулос и Холдинг лекуват контузии.

Сити безспорно е фаворит в мача, но едва ли задачата на домакините ще е толкова лесна. Аубамеянг и Лаказет могат да поднесат изненада по всяко време. Все пак препоръчваме застраховка с гол преднина за Арсенал при азиатския хендикап. Коефициентът на bet365 за този залог достатъчно примамлив, 2.85.

Нашите приятели от сайта за футболни прогнози Pobeditel.com ви предлагат също интересни прогнози за деня, включително за първо/второ полувреме, двоен шанс и други възможности.

* Коефициентите са актуални към момента на публикуване и подлежащи на промяна