България срещу Черна гора и Косово, какви са коефициентите?

В петък България стартира кампанията си в квалификациите за Евро 2020 с домакинство на Черна гора. Три дни по-късно следва визита на Косово. В групата са още отборите на Англия и Чехия, като първите два тима в крайното подреждане ще се класират за финалите на турнира през следващото лято.

Гостите от Черна гора са сериозно притеснени за състоянието на двете си най-големи звезди Стеван Йоветич и Стефан Савич, които почти сигурно ще пропуснат двубоя с България поради контузии. За тима на Петър Хубчев пък основният отсъстващ е Кирил Десподов.

Според букмейкърите България е фаворит за трите точки срещу Черна гора, макар и в нелек сблъсък. Коефициентът на bet365 за единица е 2.15, докато победата на гостите е оценена с 3.60. Ивелин Попов води при залозите за голмайстор в срещата, с коефициент 5.50 за първи гол и 2.62 за попадение по всяко време. Прогнозите са за сравнително слаба резултатност, като вероятността за три или повече гола на „Васил Левски“ е с коефициент 2.40.

Подобни са очакванията и за мача с Косово в понеделник. Успехът на България в Прищина за момента се котира с 2.20, като със сигурност ставките ще претърпят корекции в зависимост от резултата на „лъвовете“ в петък.

Групата на България за двете срещи:

Николай Михайлов, Пламен Илиев, Димитър Евтимов, Николай Бодуров, Валентин Антов, Васил Божиков, Камен Хаджиев, Страхил Попов, Антон Недялков, Петър Занев, Радослав Кирилов, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Николай Димитров, Галин Иванов, Мартин Минчев, Радослав Василев, Ивелин Попов, Спас Делев.

* Коефициентите са актуални към момента на публикуване и подлежащи на промяна