Ще стане ли Betway новият букмейкър с български лиценз?

Нов лицензиран букмейкър може да заработи скоро в България. Според материал на „Тема Спорт“ бившият собственик на Левски Спас Русев „се е заел да промотира стъпването на букмейкърския пазар у нас на голяма компания, която рекламира най-вече на Острова. Според запознати със сондажите на Русев има вероятност на екипите на Левски за новия сезон да се появи логото на една от компаниите Sbobet или Betway.“

Общото между двата букмейкъра е, че са съответно бивш и настоящ спонсор на Уест Хям. Вероятността Sbobet да има интерес към България е практически нулева, тъй като приоритет на компанията е „сивия“ азиатски пазар и досега не са правени постъпки за лиценз в нито една европейска страна.

Съвсем различен обаче е случаят с Betway. През последните години букмейкърът разшири значително своята дейност и вече е лицензиран оператор в множество държави, сред които Великобритания, Испания, Италия, Белгия, Дания, Мексико и Южна Африка. Предстои старт в съседна Румъния. Домейнът betway.bg е регистриран от компанията още през 2008г. и е твърде възможно да влезе скоро в употреба. Особено след проветряването на Комисията по хазарта и очакванията за по-малко спънки пред чуждестранните букмейкъри, желаещи да работят легално в България.